میکرونیدلینگ پوست
میکرونیدلینگ چیست؟ موارد استفاده، عوارض و اثرات میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ پوست از یک وسیله برقی مخصوص استفاده می شود. این وسیله به شکل خودکار بوده و دارای 12 سوزن بسیار زیر می باشد. با این روش بافت زخم های قدیمی و اسکار و جای جوش و ناهمواری های پوست شکسته شده و سلول های پوست تحریک به تکثیر می شوند. تکثیر سلول ها موجب تشکیل لایه هایی جدید از فیبر کلاژن و الاستین می شود، علاوه بر این مویرگ های جدیدی نیز بوجود می آید که جریان خون را در پوست بهبود می دهد.
موارد استفاده از میکرونیدلینگ
- بهبود جای زخم ناشی از آکنه که به صورت کم تا متوسط است، جای زخم جدید یا قدیم
- رفع کاهش چین و چروک پوست و خطوط باریک
- اصلاح بافت پوست شل و نرم
- بهبود تغییر بافت پوست و تغییر اندازه روزنه های پوست
- رفع ترک های پوستی
میکرونیدلینگ چگونه کار می کند؟
این وسیله را روی پوست می گذارند و لایه بالایی پوست را به عمق 2 میلی متر سوراخ می کنند تا زخم هایی ریز روی پوست ایجاد شود. این روش موجب می گردد بدن تحریک شده و فیبرهای کلاژن والاستین جدید بسازد. در این روش در پاسخ به محرک، پوست برجسته و ضخیم شده و جای زخم ناپدید وخطوط باریک و چین و چروک کم می شود.
این روش شامل چه فرایندهایی است؟
پوست تمیز شده و با استفاده از کرم مخصوص، بی حس می شود. در این روش برای نتیجه بهتر، از محصولاتی که باعث تحریک کلاژن سازی می شود مانند اسید هیالورونیک و سرم ویتامین C و برای رنگ آمیزی بافت از روشن کننده های پوست استفاده می شود. سپس از وسیله ای کوچک به شکل خودکار که دارای 12 سوزن ریز است برای سوراخ کردن پوست استفاده می گردد. این ابزار، دارای سرعت بالا و سوزن های قابل تنظیم است پس می توان سوزن را با زاویه 90 درجه وارد پوست نمود و سرعت جذب محصولات را افزایش داد. پس از درمان جهت مرطوب سازی، درمان و حفاظت از پوست از سرم ویتامین C و اسید هیالورونیک استفاده می شود.
پس از درمان توسط میکرونیدلینگ، پوست به چه شکل در می آید؟
در بسیاری از افراد به مدت 24 تا 48 ساعت پس از میکرونیدلینگ ، حالتی مانند حالت آفتاب سوختگی اندک، قرمزی و کمی تورم در پوست رخ می دهد و ممکن است کبودی و خونریزی بسیار ریز ایجاد شود. در ظرف یک تا دو هفته پس از درمان پوست نرم تر و شفاف تر شده اما ماه بعد اثر کامل این درمان مشهود می گردد.
پس از استفاده از این روش چه مدت باید استراحت نمود؟
پس از انجام میکرونیدلینگ، واکنش های التهابی پوست بسیار اندک است و ظرف چند ساعت از بین می رود و رنگ قرمز پوست نیز به رنگ صورتی در می آید و ممکن است 12 تا 48 ساعت باقی بماند. جهت کاهش قرمزی پس از انجام میکرونیدلینگ، استفاده از اسید هیالورونیک توصیه می شود و جهت حفاظت از پوست بهتر است از ضدآفتاب های حاوی زینک استفاده شود. پس ازانجام میکرونیدلینگ و کاهش التهاب و قرمزی پوست، می توان از لوازم آرایشی ملایم استفاده نمود.
مزایای روش میکرونیدلینگ چیست؟
- روش میکرونیدلینگ موجب افزایش کارایی و نفوذ مواد فعال در هنگام آماده سازی معمول پوست می شود.
- تولید کلاژن و جریان خون را تحریک می کند.
- سوزن های تیتانیوم پزشکی این روش را به روشی غیر حساسیت زا برای بافت انسان تبدیل کرده است.
- مقرون به صرف در مقایسه با سایر فرایندهای بازسازی سطح پوست.
- می توان از روش میکرونیدلینگ در همه انواع پوست از جمله پوست های تیره استفاده برد.
- می توان از این روش در همه مناطق بدن از جمله پوست سر، صورت، بدن و پوست های حساس اطراف چشم ها، دهان و گردن استفاده کرد.
اثرات میکرونیدلینگ در پوست چیست؟
- بهبود بافت پوست و کاهش چین و چروک
- بازسازی بافت پوست
- از بین بردن لک ها، اسکارها و زخم های حاصل از آکنه به دلیل پوشش پوست با فیبرهای کلاژن جدید
- کاهش اندازه روزنه های پوست
- بهبود ترک های پوستی
آیا میکرونیدلینگ با درد همراه است؟
قبل از میکرونیدلینگ صورت ، از کرم های بی حس کننده استفاده می شود تا دردی که در طول این عمل حس می شود کاهش یابد.
آیا می توان از میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوست استفاده برد؟ میکرونیدلینگ را می توان روی همه انواع رنگ ها و انواع پوست ها استفاده کرد. هیچ خطر در رابطه با التهاب پس از عمل و هایپرپیگمنتیشن وجود ندارد.
چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز داریم و با چه فاصله زمانی باید این فرایند را تکرار نمود؟
میکرونیدلینگ را می توان هر چهار تا شش هفته تکرار نمود تا هنگامی که به نتیجه مورد نظر برسید. جهت تحریک تولید کلاژن باید 3 بار از این روش استفاده برد و بین هر یک از این درمان ها باید 4 تا 6 هفته فاصله باشد. جهت کاهش جای زخم 3 تا 6 جلسه درمانی توصیه می شود. تعداد درمان ها به پاسخ هر فرد به درمان و به میزان آسیب که تازه است یا خیر بستگی دارد. میکرونیدلینگ در همه بخش های پوست بدن (گردن سروسینه بازو پاها) مورد استفاده دارد. بسیاری از افراد پس از جلسه اول نتایج آن را می بینند.
خطرات ناشی از عفونت پس از انجام میکرونیدلینگ
از آن جایی که کانال های ریز که در اثر سوزن ایجاد شده اند ظرف مدت یک ساعت بسته می شود و این روش تحت شرایط کلینیک انجام می پذیرد پس بروز عفونت پس از عمل بعید است.
پس از درمان از چه موادی نباید روی پوست استفاده کرد؟
جهت اطمینان از بهبودی بهتر است 2 تا 3 روز از محصولات AHA(اسید گلیکولیک)،رتینول و مواد حاوی اسید یا فعال کننده خودداری شود. و نباید در برابر خورشید قرار گرفت یا می توان از ضد آفتاب حاوی روی استفاده برد
چه دارو یا کرمی برای بهبود پوست پس از میکرونیدلینگ مناسب است؟
بعد از انجام میکرونیدلینگ، پزشک برای شما کرم یا داروی مناسب ترمیم و بازسازی پوست را به منظور بهبود هر چه سریع تر زخم های پوست و نتیجه بهتر میکرونیدلینگ، تجویز می کند. توصیه می شود حتما کرم های ترمیم کننده پوست را با مشورت پزشک و از داروخانه های معتبر تهیه و روز چند بار تا بهبود زخم ها استفاده نمایید.
عوارض جانبی فرایند میکرونیدلینگ چیست؟
در این روش اثر جانبی زیادی وجود ندارد و در 150000 مورد از این عمل حتی یک عارضه جانبی هم گزارش نشده است
آیا من کاندیدای مناسب استفاده از روش میکرونیدلینگ هستم؟
میکرونیدلینگ صورت را می توان بدون خطر روی انواع رنگ و نوع پوست مورد استفاده قرار داد. زیرا در این روش اپیدرم و به طور خاص ملانوسیت ها در منطقه بازالدست نخورده باقی می ماند. و خطر تغییر رنگدانه یا هایپرپیگمانتسیوم التهابی پس از عمل کم است. میکرونیدلینگ پوستی می تواند مناطقی حساس و شکننده پوست را که با سایر روش ها نمی توان درمان نمود تحت درمان قرار داد. این مناطق شامل چشمان، گردن و پشت دستان است.
اما این روش برای بیماران زیر نباید مورد استفاد ه قرار گیرد:
- افرادی که در سه ماه گذشته راکوتان (ایزوترتینوین) مصرف کرده اند.
- کسانی که زخم باز، بریدگی یا خراش باز روی پوست خود دارند.
- در سال گذشته از درمان های همراه با اشعه استفاده برده اند
- مبتلا به عفونت پوستی، بیماری های پوستی، و ویروس هرپس سیمپلکس یا تبخال هستند
- افراد باردار و در دوره شیردهی.
- افراد با سابقه ابتلا به کلویید یا مناطق زخم بزرگ یا کندی در بهبود زخم.